Hvad er Nyt i WCAG 2.2

WCAG 2.2 udkom 5. oktober 2023

WCAG 2.2's nye funktioner for øget webtilgængelighed, herunder forbedret navigation og inputmetoder, som sigter mod at gøre indhold mere tilgængeligt for brugere med forskellige behov. Opdateringerne fokuserer på klarhed i navigation, større interaktive elementer og forbedret inputassistance.

Navigering:


  1. Fokus Ikke Skjult (AA & AAA): Det er vigtigt, at når man navigerer med tastaturet, er det element, man er på, altid synligt. For personer, der ikke kan bruge en mus, er det afgørende at kunne se, hvilket element der er i fokus. I den forbedrede version (AAA) sikres det, at elementet er helt synligt og ikke delvist dækket.

  2. Fokus Udseende (AAA): Denne regel kræver, at fokusindikatorer er tydelige nok til at se. Det betyder, at de skal være store nok og have tilstrækkelig kontrast. Dette gør det lettere for personer med nedsat syn eller dem, der har svært ved at se små ændringer, at navigere på en hjemmeside.


Input:


  1. Trækkende Bevægelser (AA): Hjemmesider skal tilbyde alternative måder at udføre handlinger, der normalt kræver trækning med musen. Dette er især nyttigt for brugere med motoriske udfordringer, som f.eks. rystende hænder.

  2. Mål Størrelse (AA): Denne regel sikrer, at interaktive elementer som knapper og links er store nok til at blive brugt nemt. Det hjælper personer med motoriske vanskeligheder eller dem, der bruger touch-enheder.


Forudsigelighed:


  • Konsekvent Hjælp (A): Hjælpemekanismer, som chat eller kontaktinformation, skal være placeret ensartet på tværs af hjemmesiden. Dette gør det lettere for brugere, specielt dem med kognitive udfordringer, at finde hjælp, når de har brug for det.


Input Assistance:


  1. Redundant Indtastning (A): Kræver, at information, som brugeren tidligere har indtastet, ikke skal indtastes igen. Dette er især vigtigt for brugere med kognitive udfordringer, som kan have svært ved at huske eller gentage information.

  2. Tilgængelig Autentificering (AA & AAA): Autentificeringsprocesser skal være enkle og ikke kræve komplekse kognitive funktioner som huske passwords eller genkende billeder. Dette gør det nemmere for alle brugere, specielt dem med kognitive vanskeligheder, at få adgang til beskyttede områder af en hjemmeside.


Af Søren Riisager 01 Nov, 2023
Få hjælp til at gøre dine PDF dokumenter tilgængelige
Af Søren Riisager 24 Apr, 2023
Download tjekliste til webtilgængelighed for din hjemmeside
Af Søren Riisager 29 Mar, 2023
Guide Webtilgængelighed for Formularer
Af Søren Riisager 25 Mar, 2023
Guide Webtilgængelighed for Semantik
Af Søren Riisager 25 Mar, 2023
Guide til at forstå WCAG-retningslinjer
Af Søren Riisager 21 Mar, 2023
Få en skabelon til webtilgængelighedserklæring med praktiske vejledning, inklusive trin-for-trin instruktioner og ressourcer.
Af Søren Riisager 21 Mar, 2023
Guide til URL-Strukturer og HTML-Tags
Af Nina Riisager 21 Mar, 2023
Guide Webtilgængelighed for interaktive elementer
Af Søren Riisager 21 Mar, 2023
Guide Webtilgængelighed for Animation
Af Søren riisager 21 Mar, 2023
Guide Webtilgængelighed for Farver og kontrast i design
Share by: